Faq

FAQ; Veelgestelde vragen:

1. Waarom voor een carrière als bartender kiezen?

Het bartenders beroep biedt vele interessante en voldoening gevende mogelijkheden voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

• Het beroep van bartender biedt een unieke gelegenheid voor degenen die op zoek zijn naar een baan met veel afwisseling en uitdagingen.
• Door het volgen van een slechts 5 a 6 uur durende barcursus wordt men een basis bartender en kan men vervolgens direct als bartender aan de slag.
• Het beroep van bartender is een beroep dat over de gehele wereld kan worden uitgeoefend.
• Bartenders kunnen zelf bepalen welke werksfeer het beste bij hen past. Zoals werken in een restaurant, hotel, nachtclub, cocktail lounge, cruiseboot, casino etc.
• Het is geen alledaags, saai beroep, in tegendeel; het kan een extra dimensie geven aan je levensvisie, door het ontmoeten van interessante mensen, van over de hele wereld.

2. Is het noodzakelijk een barcursus te volgen?

In de meeste gevallen zal een bar alleen personeel aannemen met de nodige ervaring en kennis van zaken. Vaak ook omdat men geld en/of tijdgebrek heeft om nieuw personeel in te werken. Over het algemeen zoekt men medewerkers die meteen aan de slag kunnen, zonder eerst te hoeven worden ingewerkt. Nadat men een barcursus heeft gevolgd beschikt men over de vereiste basis kwaliteiten.

3. Waarom wordt het volgen van een barcursus aanbevolen?

Nadat men een barcursus bij barcursus.nl volbracht heeft, is men in het bezit van een certificaat van deelname barcursus. Dit certificaat wordt ondersteunt door de payroll people en diverse horecaondernemingen uit Groningen

Iedereen die een barcursus volgt leert de basis van bar werkzaamheden

4. Is het werken achter de bar uitsluitend een mannenwereld?

Vroeger waren het voornamelijk mannen die achter de bar stonden, tegenwoordig wordt het beroep door ongeveer evenveel mannen als vrouwen uitgeoefend.

5. Wat is de minimum leeftijd om een barcursus te volgen?

18 jaar oud. In de meeste landen is 18 jaar de minimum leeftijd waarop men achter een bar werkzaam kan zijn.

6. Wat is de leeftijdsgroep van cursisten?

Er is geen specifieke leeftijd voor cursisten. Mensen van alle leeftijden zijn welkom om de barcursus te volgen.

7. Is in het bezit zijn van een certificaat van deelname bevorderlijk voor het vinden van een baan?

Het certificaat van deelname bewijst dat je basiskennis als bartender hebt opgedaan door het volgen van een barcursus. Bij sollicitaties is dit zeker een pluspunt. (zie ook punt: 3)

8. Is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een certificaat van deelname om als bartender te werken?

Het is geen officiële of wettelijke verplichting, maar de meeste werkgevers zullen de voorkeur geven aan een sollicitant die een certificaat van een opleiding kan overleggen.

9. Garandeert de BarCursus mij een baan nadat ik de BarCursus heb volbracht?

Barcursus.nl mag en kan hier niet garant voor staan. Wel kan de payroll people service de cursisten assisteren bij het vinden van een baan door de namen van de cursisten in haar adressenbestand op te nemen.

10. Wat zijn de kosten om mee te doen met de BarCursus?

De barcursus vraagt eenmalig € 99.- p.p. (studenten betalen € 75.-) Voor dit bedrag krijg je een zes uur durende BarCursus met als onderwerpen gastvrijheid, tappen / schenken, hygiëne, bier / dranken, inzicht / logica, schoonmaken, praktijk tappen, persoonlijke aspecten, verantwoord alcohol schenken en natuurlijk een certificaat van deelname.

11. Ik heb mij aangemeld maar ik kan niet meer op de desbetreffende datum! Wat nu?

Je mag tot 7 werkdagen vóór aanvang van de cursus in de plaats van de opgegeven deelnemer een ander voor de barcursus opgeven, mits die persoon aan de toelatingsvereisten voor de cursus en het eventueel af te leggen examen voldoet. Barcursus.nl brengt voor deze wijziging aan de opdrachtgever € 25,- aan administratiekosten (per mutatie) in rekening. In overleg zou je kunnen meedoen aan de eerst volgende cursus. Je dient je factuur altijd over te maken binnen de gestelde termijn.

NB Meld je je niet af of kom je niet opdagen? Dan ziet barcursus.nl je als normale cursist en dien je de factuur alsnog binnen de gestelde termijn te betalen.

12. Ik heb mij aangemeld maar ik wil niet meer meedoen! Wat nu?

Je hebt de mogelijkheid om minimaal een 2 weken (14 dagen) voor de aanvang van de barcursus je af te melden per mail. Hier worden wel € 25.- administratiekosten voor in rekening gebracht. (dit ivm het maximale cursisten aantal van 15 personen)

13. Krijg ik ook groepskorting als ik mij met meerdere personen aanmeld?

Bij een aanmelding van minimaal 8 personen krijgt u 10% korting! De korting is terug te zien op uw factuur.

Voor verdere informatie en/of opmerkingen kun je email versturen via de contact pagina.